Resa till Visby - Så tar du dig till Gotland

Planerar du en resa till Visby? Då har du kommit helt rätt. Här ger vi dig tips på hur du enklast tar dig dit. Ta bilen eller cykeln med dig på färjan, eller kör den snabba varianten och ta flyget. Här ger vi dig tips på resvägar och avstånd. Har du fler frågor kan turistinformation-Visby hjälpa dig med svar.

Boka resa till Visby här

Destination Gotland
 • Färja till Visby
 • Ta med bil eller cykel
Boka resa
Viking Line
 • Kryssningsfärja till Visby
 • Paketpriser med övernattning
Boka resa
Sembo
 • Flygresor
 • Med eller utan hotell
Boka resa
Flygbra
 • Flygresor
 • Prisvärda resor
Boka resa

Avstånd till Visby

Här nedan får du en ungefärlig koll på avståndet till Visby. Tiden är mätt utefter att du åker bil, inklusive tiden för färjan över till Gotland. Längre ner får du tips på hur du kan åka till Visby. Du kan nämligen ta dig dit på lite olika sätt.

Stockholm - Visby 210km 4h 20min
Göteborg - Visby 444km 7h 20min
Malmö - Visby 476km 7h 30 min
Umeå - Visby 846km 11h 40 min

Hur tar man sig till Visby Gotland?

Eftersom Gotland är en ö, så krävs det att du åker båt sista biten, om det inte är så att du väljer att flyga. Du kan ta alltså ta dig dit på lite olika sätt. Mycket beror på om du vill kunna ta med din bil eller inte. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan åka till Gotland.

Bil

Det är vanligt att ta bilen när du ska resa till Gotland. Fördelen är då att du kan ta dig vart som helst och att du slipper bära på massa packning. För att bila till Gotland krävs det att du åker båt sista biten. Destination Gotland avgår från Nynäshamn, Oskarshamn och Västervik. På färjan finns plats för både vanlig personbil och husbil.

 • Fördel att bila till Gotland
 • Ta med bil eller husbil på färjan

Flyg

Det är vanligt att flyga till Gotland, eftersom du då kan åka raka vägen utan att ta färjan. Restiden tar olika tid beroende på vart du flyger ifrån. Gotlands enda flygplats ligger ca 4 km från Visby. Du kan med fördel gå den sträckam om du orkar, men annars finns taxi eller bussar. Ska du till andra resmål än just Visby finns transfer till de ställena också.

 • Ca 4 km till Visby från flygplatsen
 • Taxi eller transfer finns på plats

Färja

Det krävs att du åker färja om du inte väljer att flyga till Visby. Många väljer att ha med sig bilen, men det är också vanligt att ta med cykeln. Ta färjan direkt från Nynäshamn, Oskarshamn eller Västervik. På båten kan du både shoppa, äta och ta det lugnt. Färjan stannar dessutom mitt i Visbys kärna. Kryssningsfärjan Viking Line går även till Visby.

 • Från Nynäshamn, Oskarshamn eller Västervik
 • Stannar centralt i Visby

Hyr en bil när du ska resa till Visby

Ett smidigt sätt att ta sig till Gotland och Visby är som sagt att åka bil. Det är ett enkelt alternativ eftersom Gotlandsfärjan rymmer stor plats. Vill du upptäcka de fina orterna utanför Visby är det en fördel om du har en bil. För dig som dessvärre inte äger någon bil vill vi tipsa dig om att hyra bil i Sverige. Du väljer själv vilken ort som uthyrningen ska utgå från och hur länge du vill ha tillgång till bilen. Uthyrningsbilar.se hjälper dig som vill hyra bil i Sverige. Där kan du få tips på företag och läsa mer om vilka regler och krav som ställs.

Hyrbilar från Mabi

Vill du hyra en riktigt säker och stabil bil ska du ta kontakt med Mabi.se. Hyrbilar finns att välja på utifrån olika modeller som passar just din familj. Hyrbilarna finns tillgängliga i över 70 städer runt om i Sverige, och du väljer själv hur länge du vill ha tillgång till bilen. På deras hemsida kan du läsa mer om priser och deras bilmodeller. Vi lovar dig att detta är ett säkert kort om du vill ha en trygg och lugn bilsemester till Gotland.

Jämför andra biluthyrare

Det finns en del biluthyrare runt om i Sverige som kan hjälpa dig under din semester. Priserna kan skilja sig en del beroende på företag, typ av bil och det avstånd du ska åka. För att hjälpa dig vill vi tipsa dig om Uthyrningsbilar.se. De jämför olika biluthyrare och du får svart på vitt vad som faktiskt skiljer dem åt. Se priser, modeller och fördelar. Det är en helt oberoende sida som listar de främsta aktörerna på marknaden.

Vanliga frågor när du ska resa till Visby

Här har vi listat de vanligaste frågorna som kommer upp i samband med att du ska resa till Visby. Har du fler frågor kan du alltid vända dig till turistinformation-Visby. De erbjuder både hjälp på plats eller kundtjänst på telefon eller mail.

Var ligger Gotland?

Gotland ligger i Östersjön, ca 100km från det svenska fastlandet. Närliggande fastlandsstäder är Oskarshamn, Kalmar och Västervik.

Vad kostar färjan till Gotland?

För en familj med 5 personer och bil kostar färjan ca 800 - 1300kr. En enkelresa för en person är ca 200 - 300kr. Rabatter finns för studenter och pensionärer och priser varierar utifrån vald standard.

Hur lång tid tar färjan till Gotland?

Färjan till Gotland tar ungefär lika lång tid, oavsett om du åker från Nynäshamn, Oskarshamn eller Västervik. Tiderna kan skilja sig något mer räkna med ca 3 timmar.

Vad kostar taxi från Visby flygplats?

Ska du åka taxi från Visby flygplats till Visby centrum kostar resan ca 100-150kr, då det bara är ca 4 km dit. Vissa taxibolag har däremot ett fastpris på 200kr. Vill du åka billigare går bussar utanför flygplatsen.

Att göra i Visby

Visby är en stad full av sevärdheter och aktiviteter, främst för dig som gillar historia, arkitektur och fin miljö. Besök domkyrkan, den vackra botaniska trädgården eller ta en kaffe på stora torget. Att promenader längst med ringmuren är ett måste. För att få mer tips kan du besöka vår sida om saker att göra i Visby.

Vill du slå dig ner i Visby en längre period, så att du verkligen lär känna omgivningarna? Då kan du ta chansen att jobba på Gotland. Det finns mängder av intressanta uppdrag att söka, både sommartid och året om.

Mer om Visby